Logboek van een schrijfster (12)

Een logboek is een boekwerk waarin gebeurtenissen worden bijgehouden. Oorspronkelijk was het een verslag aan boord van een vaartuig waarin de metingen van de log stonden – de snelheidsmetingen. Die gegevens waren van groot belang voor de positiebepaling. Later werden in het logboek alle gebeurtenissen vermeld die van enig belang waren. Ook de gebeurtenissen die niet direct met de navigatie verband hielden.

Waar ben ik?

Het is bijna augustus en dan ga ik vijf weken als artist in residence zitten schrijven op La Gomera, een eiland nabij Tenerife. Met uitzicht op de oceaan ga ik mijn uitgewerkte idee voor een kinderboek opschrijven. Werken aan de eerste versie.

Waar was ik? 

De afgelopen weken werkte ik aan een website waarmee ik in de nabije toekomst een passief inkomen kan verdienen middels videolessen over schrijven. Een passief inkomen is een inkomen waar je verder niets meer voor hoeft te doen, nadat je het hebt geregeld.

Gelukkig ben ik niet naïef; het inkomen dat ik ermee kan gaan verdienen is een aanvulling op de rest van mijn activiteiten en harde werken. En ik ben erop voorbereid dat het flink kan tegenvallen.

Wat heeft dat allemaal met mij te maken?

Naast de dingen die ik al doe – schrijven en schrijfcoaching geven – wil ik ook altijd nieuwe dingen aanpakken en onderzoeken. Het leven is als het berijden van een fiets. Om je evenwicht te behouden, moet je in beweging blijven.

En nu?

Nu ga ik weer terug naar de kern van mijn werk: zelf schrijven. Nadenken, schrijven, schrappen, vormgeven, meters maken, inspiratie voelen en droomtijd hebben.

Hoe ga ik verder?

In het volgende logboekstukje is de website klaar waarmee ik de videolessen kan verkopen. Ik hoop jullie er ook warm voor te maken. In ieder geval geef ik dan ook dé gratis geheime tip weg waarmee een boek schrijven lukt.

Vorige
Vorige

Logboek van een schrijfster (13)

Volgende
Volgende

Logboek van een schrijfster (11)