Logboek van een schrijfster (10)

schrijfcoach

Een logboek is een boekwerk waarin gebeurtenissen worden bijgehouden. Oorspronkelijk was het een verslag aan boord van een vaartuig waarin de metingen van de log stonden – de snelheidsmetingen. Die gegevens waren van groot belang voor de positiebepaling. Later werden in het logboek alle gebeurtenissen vermeld die van enig belang waren. Ook de gebeurtenissen die niet direct met de navigatie verband hielden.

Waar ben ik?

Op de rand van mijn vakantie! De eerste tien dagen van mijn vakantie ga ik onderzoek doen voor een nieuw kinderboek. Daarna nog veertien dagen in Nederland genieten van strand, wandelen, niksen, wijn en musea.

Maar nu is het een tijd van afronden: wassen, inpakken, opruimen, uitzoeken, de laatste afspraken, nog een blog schrijven en straks weggaan. Een vorige keer noemde ik op vakantie gaan een beetje sterven. Ik merkte dat mijn omgeving dat een vreemde combinatie vond: vakantie en sterven. Het heeft te maken met het loslaten.

Waar was ik?

De afgelopen zomer bleef ik in Nederland. Als het mooi weer was in mijn tuinhuis, en anders gewoon aan het werk in het fort. Deze zomer betekende dat: nadenken over de plot van het te schrijven kinderboek, nadenken over de plot van de te schrijven thriller en de mensen die ik coach begeleiden. Ik genoot er nog meer van dan anders.

Wat heeft dat allemaal met mij te maken?

Het lukte me om extra te genieten, omdat ik een operatie moest ondergaan. Die is goed verlopen, maar daardoor bezag ik mijn leven wel met wat meer afstand dan anders. Ik moest rust houden, mijn werk loslaten en daardoor zag ik dat het goed is.

En nu?

Nu wil ik nog graag dit blogje schrijven en posten. Als een van de laatste dingen voor vertrek, maar de inspiratie is een beetje laag. Ik heb alles al gezegd en ben toe aan rust en ruimte. 

Dat ga ik dus doen: genieten van het buitenzijn. Wat minder in het hoofd en meer in het lichaam.

Hoe ga ik verder?

Aangezien ik begin met wandelen, zou ik zeggen: de ene stap voor de andere. Ik ben benieuwd wat ik ga ervaren. Julia Cameron zei ooit: wat zou ik doen als ik het niet volmaakt zou hoeven doen? Antwoord: een heleboel meer dan nu.

Laat dit stuk er maar de proeve van zijn. Tot later!

Vorige
Vorige

Logboek van een schrijfster (11)

Volgende
Volgende

Logboek van een schrijfster (9)