Logboek van een schrijfster (8)

Vijfhuizen

Een logboek is een boekwerk waarin gebeurtenissen worden bijgehouden. Oorspronkelijk was het een verslag aan boord van een vaartuig waarin de metingen van de log stonden – de snelheidsmetingen. Die gegevens waren van groot belang voor de positiebepaling. Later werden in het logboek alle gebeurtenissen vermeld die van enig belang waren. Ook de gebeurtenissen die niet direct met de navigatie verband hielden.

Waar ben ik?

Thuis aan de keukentafel, met uitzicht op een witte wereld, een blauwe lucht. Het is zo wit buiten dat ik een zonnebril opzet.

Waar was ik?

In januari heb ik, hebben we, het fort geschilderd, een nieuwe vloer laten leggen, het houtwerk in de lak gezet, een nieuw koffiezetapparaat gekocht, een wollen kleed – allemaal om het nieuwe jaar en mijn nieuwe aanbod luister bij te zetten.

Wat heeft dat allemaal met mij te maken?

Vorig jaar heb ik midden in de zomer mijn aanbod als schrijfcoach opnieuw verwoord en in de markt gezet. Met veel succes! Alles wat ik heb aangeboden wordt gretig afgenomen: de individuele jaartrajecten, het online jaartraject, de videolessen, de manuscriptbeoordeling in al zijn mogelijkheden. Ik merk dat mensen thuiszitten en tijd hebben. Tijd om eindelijk te gaan schrijven.

Aangezien het in Nederland maar voor een handjevol auteurs is weggelegd om van het schrijven te kunnen leven, is voor mij de praktijk voor schrijfcoaching mijn voornaamste inkomstenbron. En wat is het heerlijk om te doen en op deze manier te doen.

Maar het is niet in het fort. Sinds het af is, is er niemand anders geweest dan ikzelf.

En nu?

Bel ik mensen, zoom ik, zit ik op Teams, geef ik schriftelijk feedback en maken we, mijn klanten en ik, er het beste van, zoals iedereen in Nederland. Mijn keukentafel is het middelpunt van mijn wereld.

Hoe ga ik verder?

Martin Buber zei: ‘Alle werkelijke leven is ontmoeting, en ik kom erachter dat ontmoeten op vele manieren kan.’

Vorige
Vorige

Logboek van een schrijfster (9)

Volgende
Volgende

Logboek van een schrijfster (7)